T I P U U N A

Umetniško ime Tipuuna je nastalo spontano, brez posebnega načrtovanja. Pa vendar se me je na poseben način prijelo, se vtisnilo vame in tako ostalo del mene. Začutila sem slutnjo, da želim pod tem imenom nadgraditi svoje dosedanje delovanje, ki je bilo v večini usmerjeno v pisanje, v delo z ljudmi, predvsem pa v mojo osebnostno – duhovno – rast.

Ko sem si dovolila, da še bolj razprem krila, je zakričal glas navdiha. Pokazala se mi je vizija mojega nadaljnjega delovanja, za katerega čutim, da bo naredil vtis, ki se bo spremenil v energetski odtis.

Moje življenje se vrti okoli življenja. Vem, sliši se klišejsko, a je še kako resnično. Več kot dve desetletji že sodelujem in se povezujem z ljudmi na drugačen, globlji način. Kot občasni mentor, življenjski in duhovni svetovalec, učitelj in vodja meditativnih in ostalih praks, ki dvigujejo zavedanje in čutnost. Predvsem pa kot intuitivni pisatelj in stvaritelj različnih kreacij, ki se dotikajo človeka drugače. Za mano je izjemna pot. Daleč od pričakovane. Daleč od načrtovane.

Mladostniška ljubezen do športa, ki se je kasneje preoblikovala celo v profesijo, mi je odprla vrata v sprejemanje in razumevanje svojega telesa, kar se je v kasnejših letih nežno prelilo v sprejemanje sebe kot celote, predvsem pa v dojemanje sebe kot brezmejnega duhovnega bitja, ki ga vodi posebno poslanstvo. To poslanstvo sem sprejela, ga objela, se ga odločila negovati in z njim pluti po še neraziskanih vodah.

Tako delujem. Velikokrat drugače. Velikokrat nerazumljeno. A velikokrat tudi močno navdihujoče za vse tiste, ki me znajo slišati, čutiti, razumeti.

Biti razumljen v mojih očeh pomeni biti sprejet. Tak, kakršen si. Brez maske. Brez igre. Brez trohice občutka, da želiš ugajati in biti všečen. Biti sprejet pomeni biti objet z občutki, ki ti dajejo zagon in potrdilo, da delaš dobro. Da delaš spremembe. Da puščaš odtis. Z odtisom nastajajo in ostajajo sledi, ki so večni del sprememb.

Tina Pustovrh Puc
Rojena: 22. 2. 1980. Ljubljana, Slovenija.